Aquadrive (Scatra)

Kysy tuotteistamme täältä!

Aquadrive Nivelyksikkö (Scatra)

Aquadrive-tärinänvaimennusjärjestelmän avulla pystytään vähentämään veneen rungossa syntyvää resonanssia sekä laskemaan melutasoa. Eristämällä moottori muusta veneestä, voidaan melutasossa saavuttaa jopa 50% lasku! Painelaakeriasennus ehkäisee tehokkaasti vaihteiston laakereiden kulumista ja niiden käyttöikä pitenee. Myöskään moottorin- ja potkurin akselien yhdensuuntaisuuden varmistaminen ei ole enää välttämätöntä – ei ensiasennuksen yhteydessä tai myöhemmin venettä veteen laskettaessa.

Täydellinen järjestelmä koostuu vakionopeusnivelakselista, painelaakerista ja joustavista kumityynyistä.

 

Vakionopeusakseli

Vakionopeusakselissa on kaksi toisistaan riippumattomasti toimivaa niveltä. Akseli sallii asennuksessa 8 asteen virhekulman. Tämän avulla moottorin ja potkurin akselien yhdensuuntaisuus ei ole enää välttämätöntä. Laajan adapterivalikoiman avulla akseli voidaan asentaa lähes kaikkiin merivaihteistoihin.

 

Painelaakeri

Aquadrive-painelaakeri asennetaan kumijousitettuna veneen laipioon. Tällöin sen työntövoima kohdistuu laakereiden kautta runkoon eikä suoraan moottoriin, joten potkuriakseli on paremmin tuettu. Näin vähennetään tärinää käynnissä sekä rasitusta akselin läpiviennissä.

 

Moottorityynyt

Moottorin alle voidaan asentaa vakionopeusakseli ja painelaakeri- yhdistelmän kanssa Aquadriven erikoispehmeät moottorityynyt. Aquadrive-moottorityynyt vaimentavat tehokkaasti moottorin synnyttämiä värinöitä. Kiinnitys on turvallinen ja tiukasti varmistettu, eikä moottori putoa paikoiltaan vaikka vene kääntyisi myräkässä ylösalaisin.

 

Vääntövärähtelyn eliminointi

Aquadriven vakionopeusakseli voidaan asentaa suoraan merivaihteistoon, ilman tavallisesti asennukseen vaadittavia kumikytkimiä. Vauhtipyöräasennuksissa käytetään Aquadriven CVT-ratkaisuja, esimerkiksi vesijetti- sekä V-drive-asennuksia.

Unilink auttaa valitsemaan ja laskemaan oikean mitoituksen laitteellesi. Varmistamme aina tapauskohtaisesti asennuksen tehonkeston sekä eliniän! Ota yhteyttä, niin keskustellaan lisää.